Defense of the Ancients

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Defense of the Ancients (DotA) ya iku arena perang online bebarengan (MOBA) kanggo video game Warcraft III: Reign of Chaos lan sawijining pamekarané, Warcraft III: The Frozen Throne. Tujuné saka game iki ya iku saben tim numpes mungsuh Kuna, struktur sing dijaga kèkèt ing pojok lawan saka gambar kar, kang adhedhasar gambar kar "Aeon of Strife" kanggo StarCraft. Pemain nggunakaké unit-unit kang dikenal minangka wira, lan sing dibantu déning bala sekutu lan pendhékar-pandhékar kakontrol-AI. Minangka ing role-playing game, pemain ngundhakaké wirané lan nggunakaké emas kanggo tuku piranti nalika nglakokaké misi.

Skenario iki dikembangaké karo "World Editor" saka Reign of Chaos, lan iki dianyari kala rilis sawijining pamekarané, The Frozen Throne. Wis ana akèh manéka werna saka konsèp asli, sing paling moncèr ya ikut DotA Allstars, pungkasané dadi DotA. Modifikasi game wis dirumat déning saperangan penulis nalika pambangunan, karo disainer pseudonymous, dikenal minangka IceFrog, ngrumat game wiwit taun 2000-an.

DotA dadi fitur ing sawetara turnamèn donya, kalebu Blizzard Hiburan's BlizzCon lan Asia World Cyber Game. Resèpsi kritis kanggo DotA positif, kang kasebut saka modifikasi game paling moncèr. DotA umumé uga kasebut dadi salah sawijining game kang paling menèhi inspirasi kanggo genre MOBA.[1] Developer video game Amérika Valve Corporation nduwèni hak properti intelèktual kanggo DotA ing 2009 kanggo ngembangaké  sawijining franchise, diwiwiti déning sekuèl ijèn, Dota 2, dirilis ing Juli taun 2013.[2][3]

Urutan crita[besut | besut sumber]

Gambar:Dota allstars game.jpg
Game DotA ing prosès

Defense of the Ancient ngadu loro tim pemain silih lumawan: Sentinel lan Scourge. Pemain ing tim Sentinel adhedhasar ing pojok kidul-kulon gambar kar, lan ing tim Scourge adhedhasar ing pojok lor-wetan. Saben pangkalan utama diadhangi déning menara lan unit kang njaga dalan utama pangkalan. Ing tengah saben pangkalan utama, ana panggonan sing jenengé "Ancient", sawijining bangunan sing kudu ditumpes karebèn menang.[4][5]

Saben pemain ngontrol siji wira kang duwèni kabisan unik. Ing DotA, saben pemain milih salah siji saka 112 wira,[6] saben unit duwèni kabisan lan taktik kang ngluwihi liyané. Ing skenario iki tujuné kerja tim; iku angel yèn nglawan dhèwèkan. DotA ngidini nganti sepuluh pemain ing format limang-mungsuh-limang-musuh.[7]

Amarga game iki kiterané ngukuhaké individu wira, iku ora mbutuhaké fokus ing manajemen sumber lan mbangun pangkalan, ora kaya strategi game tradisional kang real time. Matèni komputer kang kakontrol utawa unit nétral bisa ngolèhké poin; pemain kasil munggah lèvèl nalika pengalamané cukup kakumpul. Ngunggahké lèvèl nglatih kateguhan wira lan karusakan kang kagawé, lan ngidini pemain kanggo nambahi kabisan lan mantra. Ing kajaba iku, kanggo nambahi pangalaman, pemain uga bisa ngatur sawijining sumber mas.[8] Pangumpulan-sumber khas Warcraft III diganti déning sistem kang tujuné dhuwit; uga tambahan kanggo pakoleh sathithik, para wira entuk mas-masan yèn bisa numpes unit mungsuh, struktur pangkalan utama, lan mungsuh wira.[9] Iki nyebabaké tèhnik penting sing kasebut "last-hitting," nalika pemain nyerang sawijing unit mungsuh nalika "poin hit cukup sithik saèngga bisa dipatèni nganggo siji anteman utawa jotosan". [10] Nggunakaké mas-masan, pemain tuku piranti bèn ngukuhaké wirané lan kasil kabisan; piranti khusus bisa dicampur nganggo resèp-resèp tumuju nggawé piranti luwih kuwat. Tuku piranti sing cocog karo wirané iku taktiké mod.[11]

DotA nawakaké manéka werna modhèl game, kapilih déning inang game ing awal pertandhingan. Modhèl game ndhikté apa-apa waè kang angel ing skenario, uga apa pemain bisa milih wira utawa sing diutus acak. Akèh modhèl game bisa digabung, saéngga duwèni pilihan luwih fleksibel.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Sharkey, Mike (August 11, 2010). "Evidence Mounting for a Valve Defense of the Ancients Game". Gamespy.com. Diarsip saka sing asli ing August 18, 2010. Dijupuk November 17, 2010. 
  2. Reilly, Jim (May 11, 2012). "Valve, Blizzard Reach DOTA Trademark Agreement". Game Informer. Diarsip saka sing asli ing July 24, 2012. Dijupuk May 12, 2012. 
  3. Hernandez, Patricia (July 9, 2013). "Valve Finally "Releases" DOTA 2". Kotaku. Dijupuk July 10, 2013. 
  4. "Learn Dota". PlayDota.com. Diarsip saka sing asli ing July 23, 2011. Dijupuk October 23, 2010. 
  5. Lodaya, Punit (February 9, 2006). "DotA: AllStars Part 1". TechTree.com. Diarsip saka sing asli ing June 25, 2009. Dijupuk August 4, 2007. 
  6. "DotA Heroes". PlayDotA.com. Diarsip saka sing asli ing January 24, 2012. Dijupuk May 30, 2013. 
  7. Nair, Neha (October 30, 2007). "Why Defense of the Ancients? (Pg. 1)". GotFrag. Diarsip saka sing asli ing June 24, 2009. Dijupuk November 1, 2007. 
  8. Tok, Kevin (January 25, 2006). "Defense of the Ancients 101, Page 2". GotFrag. Diarsip saka sing asli ing January 24, 2009. Dijupuk August 4, 2007. 
  9. Lodaya, Punit (February 9, 2006). "DotA: AllStars Part 2: What Do I Do?". TechTree.com. Diarsip saka sing asli ing May 22, 2009. Dijupuk August 4, 2007. 
  10. Lo, Jaclyn (April 3, 2008). "DotA 101: The Killing Blow". GotFrag.com. Diarsip saka sing asli ing June 30, 2009. Dijupuk October 26, 2009. 
  11. "PlayDotA.com Items Database". PlayDotA.com. Diarsip saka sing asli ing January 2, 2010. Dijupuk March 1, 2007.