Menyang kontèn

Daya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Daya yaiku kalawarti ilmiah populèr kang ngemot rubrik sastra kanthi rutin.[1] Kalawarti iku babar ing sasi Pèbruari 1949.[1] Kanthi sesanti "kalawarta daya umum", sasarané yaiku golongan masarakat tengah mangisor.[1] Sesebarané nganti tingkat nasional.[1] Kalawarti iku naté ngemot puisiné Chairil Anwar, Sk. Muljadi, lan M. A. Salmun.[1] Naté uga ngemot cerkak anggitané M. Balfas, Rijono Pratikto, Pramoedya Ananta Toer, Mundingsari, lan M. A. Salmun.[1] Uga ngemot esai lan resènsi pakaryané Idrus, Amal Hamzah, A. K. M. (samarané Achdiat Karta Mihardja).[1] Éditor utawa rédhaksi mirunggan kang nyekel rubrik kasusastran yaiku wong kang mengkoné dadi panulis andal, yaiku Asmara Hadi, Hasan Amin, Amal Hamzah, Utuy Tatang Sontani, Jusuf Halim, lan Bratakusuma.[1] Anané panulis utawa rédaktur kang mengkoné dadi sastrawan Indonésia nudhuhaké yèn Daya duwé peran kanggo pamrakarsané kasusastran Indonesia.[1]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i Dr. Dendy Sugono, èd. (2003). Ensiklopedia Sastra Indonesia Modern. Bandung: Remaja Rosdakarya Offset. kc. 87-88. ISBN 979-692-283-5.