Asmara Hadi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Asmara Hadi, sesinglon saka Abdul Hadi (lair ing Talo, Bengkulu, 8 Sèptèmber 1915 - surud ing Bandung, 3 Sèptèmber 1976), ya iku sastrawan Indonésia.[1] Minangka pujangga sastra Indonésia, dhèwèké misuwur wiwit taun 1930an lan kalebu panulis ing Poedjangga Baroe.[1] Asrama Hadi iku minangka jeneng samarané awit akèh panulis Poedjangga Baroe uga nganggo sesinglon.[1] Jeneng samarané ana warna-warna. Saliyané Asmara Hadi, jeneng samarané tau ganti dadi Hadi-Ratna amarga dhèwèké tau tresna marang wong wadon jenengé Ratna Juami.[1] Miturut dhèwèké, jeneng Hadi-Ratna iku ateges nyawijiné Asmara Hadi lan Ratna Juami.[1] Jeneng samaran iki banjur misuwur kanthi cekakan HR.[1] Ing kalawarta Mandala, Abdul Hadi nganggo sesinglon liya manéh, ya iku Ibnu Fatah.[1]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g Rustapa 1997, k. 146.


Bibliografi[besut | besut sumber]

  • Rustapa, Anita K. (1997). Antologi Biografi Pengarang Sastra Indonesia 1920-1950. Jakarta: Departemen Pendidikan dan Kebudayaan. ISBN 979-459-796-3 Priksa gandra |isbn= (pitulung).