David Karp

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Cithakan:Otherpeople

David Karp
David Karp EBE09 (cropped).jpg
Karp tahun 2009
Lair (1986-07-06) Juli 6, 1986 (age 30)
New York City, A.S.
Bangsa Amerika Serikat
Pakaryan CEO Tumblr
Bebathèn resik $200 juta[1]
Sana jaringan www.davidslog.com

David Karp (lahir 6 Juli 1986) ya iku sawijining pangembang web lan pengusaha asal Amerika Serikat. Dheweke ya iku pangadeg lan CEO platform mikroblog Tumblr.[2][3] Miturut Forbes, kayane Karp mancik luwih saka $200 juta lan Tumblr duweni nilai kapitalisasi $800 juta.[1] Ing tanggal 20 Mei 2013, Tumblr sepakat diakuisisi Yahoo! kanthi nilai $1,1 miliar. Karp tetep njabat minangka CEO perusahaan.

Lair lan gedhe ing New York City, Karp miwiti kariere minangka pegawé magang ing perusahaan animasi Frederator Studios duweke Fred Seibert. Karp banjur nyambut gawé ing forum rumah tangga UrbanBaby nganti forum mau didol ing CNET taun 2006. Karp ngadegake perusahaan konsultasi perangkat lunake dhewe, Davidville. Ing kono dheweke ketemu karo teknisi komputer Marco Arment lan nggarap saperangan proyek pesanan klien. Nalika ana celah antarkontrak taun 2006, saklorone mulai nggarap sawijining situs web mikroblog kang diluncurake ing bulan Februari 2007 kanthi jeneng Tumblr. Per 19 Mei 2013, Tumblr duweni luwih saka 108 juta pangguna. Taun 2010, dheweke mlebu daftar 35 inovator paling apik ing donya sangisore 35 taun kang disusun MIT Technology Review TR35.[4] Menurut George Stephanopoulos, Karp adalah "CEO hipster sejati".

Kapribadèn[besut | besut sumber]

Ing September 2011, Karp njalin sesambungan karo Rachel Eakley, sawijining koki kondhang lan sarjana psikologi. Saklorone manggon ing Williamsburg karo asune, Clark.[1][5]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c Bercovici, Jeff (January 2, 2013). "Tumblr: David Karp's $800 Million Art Project". Forbes. Retrieved January 6, 2013. 
  2. ^ Kushner, David (November 24, 2008). "David Karp is the Barely Legal Blogfather". Maxim. Archived from the original on January 2, 2013. Retrieved January 2, 2013. 
  3. ^ Shafrir, Doree (January 15, 2008). "Would You Take a Tumblr With This Man?". The New York Observer. Archived from the original on January 2, 2013. Retrieved January 2, 2013. 
  4. ^ Ingram, Matthew (August 25, 2010). "Google VC, Tumblr CEO Among the Top Innovators Under 35". GigaOM. Giga Omni Media. Archived from the original on January 2, 2013. Retrieved January 2, 2013. 
  5. ^ Parker, Ashley (September 16, 2011). "Kill the Alarm and Rev Up the Vespa". The New York Times. Archived from the original on January 2, 2013. Retrieved January 2, 2013. 

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Ana loop cithakan: Cithakan:Persondata

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=David_Karp&oldid=989137"