David Duchovny

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
David Duchovny ing taun 2007

David Duchovny (New York City, 7 Agustus 1960) iku sawijining artis misuwur saka Amérika Sarékat. Dhèwèké dadi kondhang amarga main ing serial TV The X-Files (minangka agèn FBI "Fox Mulder") sing misuwur sajagat iku lan uga Californication. Wiwit tanggal 6 Mèi 1997 dhèwèké omah-omah karo artis Téa Leoni. Loro-loroné banjur pinaringan putra loro: wadon siji lan lanang siji. Kabèh sakulawarga manggon ing Malibu, California.