Danureja VII (VI)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

KPAA Danureja VII ya iku patih ing Kasultanan Ngayogyakarta (1900-1911). Sadurunge kapatah dadi patih, panjenengane sesulih Kanjeng Raden Adipati Yudhane­gara II. Anggone dadi patih sawetara wektu nganti lereh lan kaparingan pensiun wiwit 15 Oktober 1911 banjur nyandhang sesulih Pangeran Cakraningrat lan seda ora suwe sabanjure lan disarekake sacedhake Mesjid Taqarrub Kanggotan bebarengan karo putune, Suryamentaraman. Kalungguhan patih diterusake dening putrane aran R.M Danuwinata utawa KRA Yudhane­gara III, kaparingan nama Danureja VIII. Tinggalan yasan Danureja VII ing antarane buku Kempalan Kitab-Kitab Islam dan Serat Betaljemur Adammakna .[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Pepatih Dalem Kesultanan Yogyakarta". Karaton Ngayogyakarta Hadiningrat. 2018-04-02. 


Jabatan pamaréntahan
Didhisiki déning:
Danureja VI
Pepatih Dalem Kasultanan Yogyakarta
19001911
Diganti déning:
Danureja VIII