Danureja V (IV)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Danureja V)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Raden Adipati Danureja V (1810-1885) ya iku patih ing Kasultanan Ngayogyakarta 1847-1879, putrane Danureja II.[1] Sadurunge kapacak dadi patih, asmane Raden Gandakusuma lan nalika Perang Dipanegara, melu pacak baris dadi senapati Pangeran Dipanegara kanthi asma Ali Basah Ngabdulmahmud Gandakusuma. Danureja V dhaup karo putri Hamengkubuwana IV saka patutan karo RA. Retnadiningrum (garwa ampeyan).[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Carey, Peter (2014-06). "A mischievous young rogue and a dwarf’: Reflections on the role of the panakawan in the Age of Prince Diponegoro (1785-1855)". Indonesian Journal of Disability Studies. Vol. 1 Issue 1: 71–75.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  2. Carey, Peter B. R. (1982). "Raden Saleh, Dipanagara and the Painting of the Capture of Dipanagara at Magělang (28March 1830)" (PDF). Journal of the Malaysian Branch of the Royal Asiatic Society. Vol. 55, No. 1 (242): 1–25. 
Jabatan pamaréntahan
Didhisiki déning:
Danureja IV
Pepatih Dalem Kasultanan Yogyakarta
18471879
Diganti déning:
Danureja VI