Dalton

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
John Dalton

Dalton dipunwiwiti ing musim gugur taun 1983, Hans Jorgen Aagaard Jensen lan Hans Agren dipunwiwiti pémrograman saking ordè kalih, langsung MCSCF program SIRIUS. Segera Trygve Helgaker lan Poul Jorgensen gabung ing proyèk punika. Ing taun 2006 Poul Jorgensen lan Trygve Helgaker miwiti sebuah proyèk ambisius kaliyan ancasipun ingkang pungkasan saking pènèliti DFT skala linèar. Pangyasa dipunwiwiti ing kérangka, dalton, ananging dados métodologi skala linier sécara intrinsik AO bèrbasis, ananging sisanipun saking dalton sécara intrinsik MO berbasis.[1]

Dalton Atom Teori[besut | besut sumber]

Democritus ingkang miwiti ngusulakén ingkang wonténipun atom, ananging bétah wékdal ngantos rongèwu taun, sakdèrèngipun atom dipunpanggènakén ing pijakan ingkang solid dados objek kimia dhasar déning John Dalton (1.766-1.844). menawinipun kalih abad laminipun, téyori atom ajeg ngélampahi ing pamikiran kimia modérm. ingkang miwiti dipunusulaken ingkang wontene atom terapi betah wekdal wonten kalih èwu taun sakderenge atom dipunpanggenake ing pijakan ingkang solid dados objek kimia dhasar déning John Dalton (1.766-1.844). menawinipun wonten kalih abad laminipun, téyori atom Dalton ajeg kalampahan ing pamikir kimia modhèren. Dalton Atom Teori :

  1. sadaya materi saking atom, atom kapisahaken lan dipunhancuraken.
  2. sadaya atom saking unsur katamtu inggih punika identik ing massa lan sipat.
  3. Senyawa kabentuk saking kombinasi saking kalih utawi langkung jinis atom.
  4. Reaksi kimia inggih punika penataan ulang saking atom.

Teori atom moderm, tentu kemawon, cekap langkung katingal saking téyori dalton, ananging esensi saking téyori dalton ajeg kalampahan. Sapunika mangertosi atom saged hancurnaken ngelampahi reaksi nuklir, ananging boten kaliyan reaksi kimia, ugi wonten pinten-pinten jinis atom (benten kaliyan massanipun) ing suatu unsur ingkang dipuntepang dados isotop, snsnging isotop unsur gadahi sipat kimia ingkang sami. Katah fenomena kimia ngantos sakmene noten saged dipunjlentrehake déning dalton kaliyan teorinipun. Teori dalton kaliyan vepet dados landasan teoiritis ing kimia.[2]

Dalton dipunwiwiti ing musim gugur taun 1983, Hans Jorgen Aagaard Jensen lan Hans Agren dipunwiwiti pemrograman saking orde kalih, langsung MCSCF program SIRIUS. Segera Trygve Helgaker lan Poul Jorgensen gabung ing proyek punika. Ing taun 2006 Poul Jorgensen lan Trygve Helgaker miwiti sebuah proyek ambisius kaliyan ancasipun ingkang pungkasan saking peneliti DFT skala linear. Pangyasa dipunwiwiti ing kerangka, dalton, ananging dados metodologi skala linier secara intrinsik AO berbasis, ananging sisanipun saking dalton secara intrinsik MO berbasis.[3]

Dalton Atom Teori[besut | besut sumber]

Democritus ingkang miwiti ngusulaken ingkang wontenipun atom, ananging betah wekdal ngantos rongewu taun, sadèrèngipun atom dipunpanggenaken ing pijakan ingkang solid dados objek kimia dhasar déning John Dalton (1.766-1.844). menawinipun kalih abad laminipun, téyori atom ajeg ngelampahi ing pamikiran kimia moderm. ingkang wiwitan dipunusulaken wonten atom ananging mbetahaken wekdal punika kalih èwu taun sakderenge atom dipunpanggenaken ing pijakan ingkang solid dados objek kimia dhasar déning John Dalton (1.766-1.844). punika kalih abad lami, téyori atom Dalton ajeg kalampah ing pamikir kimia modhèren. Dalton Atom Teori :

  1. sadaya materi saking atom, atom kapisahaken lan dipunhancuraken.
  2. sadaya atom saking unsur katamtu inggih punika identik ing massa lan sipat.
  3. Senyawa kabentuk saking kombinasi saking kalih utawi langkung jinis atom.
  4. Reaksi kimia inggih punika penataan ulang saking atom.

Teori atom moderm, tentu kemawon, cekap langkung katingal saking téyori dalton, ananging esensi saking téyori dalton ajeg kalampahan. Sapunika mangertosi atom saged hancurnaken ngelampahi reaksi nuklir, ananging boten kaliyan reaksi kimia, ugi wonten pinten-pinten jinis atom (benten kaliyan massanipun) ing suatu unsur ingkang dipuntepang dados isotop, snsnging isotop unsur gadahi sipat kimia ingkang sami. Katah fenomena kimia ngantos sakmene noten saged dipunjlentrehake déning dalton kaliyan teorinipun. Teori dalton kaliyan vepet dados landasan teoiritis ing kimia.[4]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Pengerian Dalton(dipununduh Tanggal 26 Oktober 2012)
  2. ^ dalton (dipunuduh Tanggal 26 Oktober 2012)
  3. ^ Dalton (dipununduh Tanggal 26 Oktober 2012)
  4. ^ atom teori (dipununduh Tanggal 26 Oktober 2012)

Cithakan:Disambig nama