Pratélaning punthuk magnèt

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
(Dilih saka Daftar igir magnet)

Punthuk magnèt (en:Magnetic hill) uga diarani Gravity hill ya iku papan panggonan (biasané nang igir-igir) sing miring sethithik nanging sawangan pinggirané kayata tetanduran, lemah lan watu-watu karang uga miring kewalikané. Kahanan iki marekaké tipuan mata (en:optical illusion), mangka dalan sing sakjane mudhun bisa ketok munggah. Mobil utawa kendaraan ketok bisa laju dhéwé (kaya kesedhot magnét) munggah dalan sing nanjak (padahal iki namung tipuan mata) sabeneré dalané iku mudhun.

Nang seluruh donya akeh panggonan sing nduwèni fenomena iki kayata :

Australia[besut | besut sumber]

Magnetic Hill ing Orroroo, South Australia

China[besut | besut sumber]

  • Gansu: a 200 ft (61 m) slope at an angle of 15 degrees where water runs uphill, in a desert region of Yugur County. The site has been tested by scientists, including physics professor Fang Xiaoming from Lanzhou University.[3]

India[besut | besut sumber]

Indonesia[besut | besut sumber]

Igir Magnet, Limpakuwus, Indonesia

Korea Kidul[besut | besut sumber]

Saudi Arabia[besut | besut sumber]

  • Wadi al Jinn (Valley of Jinns) in Madinah. The Co-ordinates for this Hill are 24.7225583333 N, 39.4445166667 E .[10][11][12]

Amerika Serikat[besut | besut sumber]

Alaska[besut | besut sumber]

Alabama[besut | besut sumber]

Texas[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]