Pratélaning punthuk magnèt

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Daftar igir magnet)

Punthuk magnèt (en:Magnetic hill) uga diarani Gravity hill ya iku papan panggonan (biyasané ana ing igir-igir) sing miring sethithik nanging sawangan pinggirané kaya ta tetanduran, lemah lan watu-watu karang uga miring kewalikané. Kahanan iki marekaké tipuan mata (en:optical illusion), mangka dalan sing sajatiné mudhun bisa ketok munggah. Mobil utawa kendaraan ketok bisa laju dhéwé (kaya kesedhot magnét) munggah dalan sing nanjak (padahal iki namung tipuan mata) sabeneré dalané iku mudhun.

Nang seluruh donya akèh panggonan sing duwé fenomena iki kaya ta :

Australia[besut | besut sumber]

Magnetic Hill ing Orroroo, South Australia

China[besut | besut sumber]

  • Gansu: a 200 ft (61 m) slope at an angle of 15 degrees where water runs uphill, in a desert region of Yugur County. The site has been tested by scientists, including physics professor Fang Xiaoming from Lanzhou University.[3]

India[besut | besut sumber]

Indonesia[besut | besut sumber]

Igir Magnet, Limpakuwus, Indonesia

Korea Kidul[besut | besut sumber]

Saudi Arabia[besut | besut sumber]

  • Wadi al Jinn (Valley of Jinns) in Madinah. The Co-ordinates for this Hill are 24.7225583333 N, 39.4445166667 E .[10][11][12]

Amérika Sarékat[besut | besut sumber]

Alaska[besut | besut sumber]

Alabama[besut | besut sumber]

Texas[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]