Punthuk magnèt

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Punthuk magnèt (cara Inggris: magnetic hill utawa gravity hill) papan panggonan (lumrahé ana ing igir-igir) sing miring sethithik nanging sawangan pinggirané kaya ta tetuwuhan, lemah lan watu-watu karang uga miring kewalikané. Kaanan iki marekaké tipuan mata (en:optical illusion), mangka dalan sing sajatiné mudhun bisa ketok munggah. Mobil utawa kendaraan ketok bisa laju dhéwé (kaya kesedhot magnét) munggah dalan sing nanjak (padahal iki namung tipuan mata) sabeneré dalané iku mudhun.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]