Daftar gmina dwibasa ing Polen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pratélan gmina ing tlatah Opole sing diparengaké mènèhi fasilitas dwibasa. Cathetan: Werna oranye tegesé wis dadi lan warna kuning tegesé wis olèh nanging durung ana.

Pratélan iki ya iku pratélan gmina dwibasa ing Polen:

Miturut Kaputusan 6 Januari 2005 prekara Minoritas Nasional lan Etnis saha basa-basa tlatah, saiki ana 16 munisipalitas utawa gmina (antara kalurahan utawa kacamatan) dwibasa ing Polen.

Basa Jerman ing tlatah Silesia – Provinsi Opole:

  • Gmina Biała (Gemeinde Zülz; wiwit 6 Maret 2006)
  • Gmina Bierawa (Gemeinde Birawa; wiwit 23 April 2007)
  • Gmina Chrząstowice (Gemeinde Chronstau; wiwit 25 Januari 2006)
  • Gmina Izbicko (Gemeinde Stubendorf; wiwit 6 Maret 2006)
  • Gmina Jemielnica (Gemeinde Himmelwitz; wiwit 28 Agustus 2006)
  • Gmina Kolonowskie (Gemeinde Colonnowska; wiwit 22 September 2006)
  • Gmina Lasowice Wielkie (Gemeinde Groß Lassowitz; wiwit 18 Oktober 2006)
  • Gmina Leśnica (Gemeinde Leschnitz; wiwit 17 Mèi 2006)
  • Gmina Prószków (Gemeinde Proskau; wiwit 11 Juli 2006)
  • Gmina Radłów (Gemeinde Radlau; wiwit 25 Januari 2006)
  • Gmina Reńska Wieś (Gemeinde Reinschdorf; wiwit 26 Oktober 2006)
  • Gmina Strzeleczki (Gemeinde Strehlitz; wiwit 17 Mèi 2006)
  • Gmina Tarnów Opolski (Gemeinde Tarnau; wiwit 15 Fèbruari 2007)
  • Gmina Turawa (Gemeinde Turawa; wiwit 12 September 2008)
  • Gmina Ujazd (Gemeinde Ujest; wiwit 28 Agustus 2006)
  • Gmina Walce (Gemeinde Walzen; wiwit 4 April 2006)
  • Gmina Zębowice (Gemeinde Zembowitz; wiwit 23 Oktober 2007)

Saliyané iku ana kamungkinan yèn fasilitas iki uga ditepungaké ing munisipalitas liya ing Provinsi Opole lan Silesia: Cisek, Dobrodzień, Dobrzeń Wielki, Głogówek, Komprachcice, Łubniany, Murów, Olesno, Pawłowiczki, Polska Cerkiew, Krzanowice.

Saliyané iku uga bakal diadegaké munisipalitas dwibasa Belarus, Lituania lan Kasubia.