Dhadhu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Dadu)
Jujug: pandhu arah, pados
Dua buah dadu bersisi enam dengan sudut tumpul.

Dhadhu (saka basa Latin: datum kang tegesé "barang kang dianggo dolanan utawa diwènèhaké". [1] Dhadhu uga bisa digolongaké dadi dolanan kang nganggo piranti awujud kothak cilik pesagi kanthi bisa ngasilaké angka utawa endol-endol kang bisa diétung. Dhadhu bisa uga kagolong dolanan bocah-bocah, judi, lan umumé. Dhadhu dimupangataké jroning dolanan kang pasangan. Dhadhu tradhisional awujud kubus (pesagi) asring kasebut kanthi sudut kang papak ing saben pinggir. Dhadhu digawé lan dirancang kanggo ngwènèhi angka, acak saka angka siji nganti enem kanthi paluang kang padha. Ing tlatah Jawa, dhadhu uga dianggo dolanan judi kang dikopyok karo tompo.

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

Galeri[sunting | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dhadhu&oldid=939872"