Dadih sega

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Curd rice
Curd Rice.jpg
Jeneng liyanéYogurt rice
Panggonan asalIndia
Tlatah utawa prajaSouth Indian Cuisine
Woworan pokokRice, yogurt, tempering
Buku masakan: Curd rice  Médhia: Curd rice

Nasi curd uga diarani nasi yogurt, minangka panganan sing asale saka India . Tembung " curd " ing basa India India nuduhake yogurt probiotik tanpa gula. Paling populer ing negara India ing Tamil Nadu, Karnataka, Telangana lan Andhra Pradesh . [1] [2] [3] Ing negara Tamil Nadu diarani thayir saadam, lan ing Telangana lan Andhra Pradesh diarani perugannam / daddojanam . Ing Karnataka, diarani mosaranna. Piring kasebut minangka bahan masakan tradisional, kanthi versi untempered saiki ing pungkasan meh kabeh panganan India Selatan. Versi tempered asring disedhiyakake sajrone acara resmi lan uga ditawakake minangka prasadam (panganan sing diberkahi) kanggo para penganut ing kuil.

  1. Chandra, Smita (1991). From Bengal to Punjab: The Cuisines of India. Crossing Press, p. 121.
  2. Plunkett, Richard, Teresa Cannon, Peter Davis, Paul Greenway, and Paul Harding (2001). Lonely Planet: South India, p. 127.
  3. Advantages of curd and curd rice:https://indianexpress.com/article/lifestyle/health/curd-rice-dahi-chawal-yoghurt-winter-6141196/