Cumi-cumi raksasa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Cumi-cumi raksasa
Architeuthis princeps image modified.PNG
Cumi-cumi raksasa, Architeuthis sp., diowahi saka ilustrasi dening A. E. Verrill, 1880
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Mollusca
Klas: Cephalopoda
Ordho: Teuthida
Famili: Architeuthidae
Pfeffer, 1900
Génus: Architeuthis
Steenstrup en Harting, 1860
Spesies
  • Architeuthis dux Steenstrup, 1857
Architeuthis distribution.png

Cumi-cumi raksasa (Architeuthis dux) iku spesies cumi-cumi sing manggon ing segara ing kulawarga Architeuthidae. Bisa tuwuh nganti ukuran sing luar biasa, menehi conto gigantisme segara jero: prakiraan anyar nuduhake ukuran maksimal udakara 12–13 m (39–43 ft) kanggo wanita lan 10 m (33 ft) kanggo lanang, saka posterior sirip ing pucuk loro tentakel dawa.