Cottbus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Cottbus
Wappen Cottbus.svg
Lambang Cottbus
Cottbus-Position.png
Lokasi Cottbus ing Jerman
Katrangan cekak
Praja: Brandenburg
Jembar: 165,15 km²
Padunung: 99.687 jiwa (31 Des. 2015)[1]
Pelat nomer wahana motor: CB
Alamat
balé kutha:
Neumarkt 5
03046 Cottbus
Situs wèb resmi: www.cottbus.de
Pulitik
Walikutha: Holger Kelch (CDU)

Cottbus (Sorbia Ngisor Chóśebuz) iku sawijining kutha otonom ing praja Brandenburg, Jerman. Kutha iki misuwur minangka kutha universitas lan minangka salah sawijining punjer budaya lan basa Sorbia. Sing ndunungi cacahé mèh 100.000 jiwa. Kutha iki sawisé kutha karajan Potsdam, nomer kapindho sing gedhé dhéwé ing Brandenburg.

Lambang Cottbus[besut | besut sumber]

Lambang Kutha Cottbus nuduhi sawijining tamèng lan ing jeroné ana bètèng abang saka bata sing lawangé ditutup. Bèntèng iki ndarbèni menara loro lan ing tengahé ana omah cilik loro. Banjur ing dhuwuré ana tamèng segitiga awarna putih manèh sing isiné ana urangé awarna abang.[2]

Réferènsi[besut | besut sumber]