Copèt

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Copet kang lagi tumindak

Nyopet ya iku tumindak colong-jupuk barang duweke liyan, kanthi njupuk barang kang duwé aji (upamané dhuwit, dompet, jam tangan, henpon, lsp) kang digawa wong liya, nanging tanpa dimangerteni wong sakiwa tengene. Lumrahé copet nindakaké lelakone ing papan kang rame lan akèh wong, kaya ta ing tengah pasar, terminal utawa ing ndhuwur bis. Amarga kapinterane njupuk barang tanpa dimangerteni wong sakiwa tengene, akèh-akèhé wong kang kecopetan mangerti yèn barange wis ilang sawetara wektu sawisé kecopetan.

Copet dadi sawijining tumindak kriminal kang lumrahe tinemu ing kutha.