Copèt

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Copet kang lagi tumindak

Nyopet ya iku tumindak colong-jupuk barang duweke liyan, kanthi njupuk barang kang nduweni aji (umpamane dhuwit, dompet, jam tangan, henpon, lsp) kang digawa wong liya, nanging tanpa dimangerteni wong sakiwa tengene. Umume copet nindakake lelakone ing papan kang rame lan akèh wong, kayata ing tengah pasar, terminal utawa ing ndhuwur bis. Amarga kapinterane njupuk barang tanpa dimangerteni wong sakiwa tengene, akeh-akehe wong kang kecopetan mangerti yèn barange wis ilang sawetara wektu sawise kecopetan.

Copet dadi sawijining tumindak kriminal kang lumrahe tinemu ing kutha.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Copèt&oldid=1075347"