Colonia (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Colonia, uga kawentar minangka jeneng The Colony, ya iku filem sujarah romantis thriller kang disutradarani juara piala Oscar Florian Gallenberger, lan di produseri déning Benjamin Herrmann, naskah filem iki di tulis déning Torsten Wenzel lan Gallenberger, lan diparagani déning Emma Watson, Daniel Brühl, lan Michael Nyqvist.Filem iki jupuk latar ing wektu kudèta militèr Chilé lan asliné  "Colonia Dignidad",kultus ala kang ana ing Chilé kidul, kang dibawahi katib palsu saka Jerman jenengé Paul Schäfer. Filem iki diprodhuksi kumpeni internasional sian ana ing Jerman, Luxembourg, and Prancis.

Panjupukan gambar kang utama diwiwiti tanggal 2 Oktober taun 2014 ing Luxembourg; latar kanggo nggawé filem iki ing  Jerman and Argèntina.Filem iki ditampilake minagka dadi prèsentasi kang astamiwa ana ing 2015 Toronto International Film Festival.[1]

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

  • Emma Watson minangka Lena, gendakané Daniel, wong kang mlebu kultus Colonia Dignidad kanggo nyelametaké Daniel.
  • Daniel Brühl Minangka dadi Daniel, wong Jerman kang diculik déning Polisi wadi karan DINA duwéné Jéndral Augusto Pinochet Nalika Protès marang Pinochet.
  • Michael Nyqvist minangka Paul Schäfer, pemimpin Colonia Dignidad.
  • Richenda Carey minangka Gisela
  • Vicky Krieps minangka Ursel
  • Jeanne Werner
  • Martin Wuttke
  • Julian Ovenden
  • August Zirner

Gabyakan lan upasuba[besut | besut sumber]

Colonia digebyakaké ana ing  2015 Toronto International Film Festival tanggal 13 September 2015.[2][3] sawisé, Screen Media Films intuk hak distribusi filem saka Amèrikah.[4] Filem iki uga digebyakaké anan ing Berlin International Film Festival tanggal 12 Fèbruari 2016.[5] Filem digebyakaké ing  Jerman ing tanggal 18 Fèbruari 2016.[6]

Film uga digebyakaké kanthi winates ing Amèrikah lan Kanada ing tanggal 15 April 2016, tanggalé padha karo tanggal ambal warsané Emma Watson angka 26.

Filem iki intuk tanggepan manéka warna. Ing review aggregator situsé Rotten Tomatoes filem iki intuk rating 21% dhedhasar saka 34 tanggepan lan rata-rata rating 3.9/10.[7] Colonia pikolèh pitung nominasi ana ing German Film Awards,kalebu Best Film and Best Director.[8]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "Toronto to open with 'Demolition'; world premieres for 'Trumbo', 'The Program'". ScreenDaily. 28 July 2015. Dijupuk 28 July 2015. 
  2. ^ "Colonia". Tiff.net. Dijupuk 17 February 2016. 
  3. ^ "Toronto Film Festival Adds 60+ Titles". IndieWire. Dijupuk August 16, 2015. 
  4. ^ Roxbourough, Scott (4 November 2015). "AFM: Screen Media Takes Emma Watson Thriller 'Colonia' for U.S.". TheHollywoodReporter.com. Dijupuk 17 February 2016. 
  5. ^ "Colonia". Berlinale.de. Dijupuk 17 February 2016. 
  6. ^ Jaugernauth, Kevin (9 January 2016). "Emma Watson Must Rescue Daniel Bruhl In New Trailer And Images For 'Colonia'". Indiewire.com. Dijupuk 17 February 2016. 
  7. ^ http://www.rottentomatoes.com/m/colonia/
  8. ^ http://www.deutscher-filmpreis.de/nominierungen-2016/#category-175