Colloseum

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Colosseum
'
Lokasi IV Templum Pacis (Latin, "Temple of Peace")
Dibangun ca. 70–80 AD
Dibangun déning/kanggo Vespasian, Titus
Jinis bangunan Amphitheatre
Artikel kagandhèng List of ancient monuments
in Rome
Blue pog.svg
The Colosseum
Koloseum
Koloseum

Collosseum ya iku yasan sajarah kaya déné gedhong pamentasan sing gedhé/amphitheatre sing kalebu salah sawijining pitu kaajaiban ndonya.[1] Sing panggone ning kutha krajan Nagara Italia, Roma, sing duwé jeneng asli Flavian Amphithetare, diadhekke karo Raja Vespasian lan dirampungke karo anakke Titus 80 M.[1] Ngenani taun nggawéné nganti saiaki isih akèh sing béda kapercayan. Amarga ana sing duwé anggepan ya iku Collosseum digawé ing taun 79 SM, uga ana sing duwé anggepan digawé antara taun 70-80 M, Ananging, akèh arkéolog sing duwé panganggep yèn Collosseum digawé ing taun 70-82 M.[1] Saka asalé jeneng dijupuk saka salah sawijining reca sing dhuwuré 130 kaki utawa 40 mèter sing jenengé Colossus.[1] ZCollosseum diset kanggo nampung 50.00 wong pamiyarsa.[1] Collosseum diadegke cerakke karo Nero's enermous palace, Domus Aurea sing wis tangi sakbubare kobongan ning Roma ing taun 64 M. Saka pirang-pirang ahli sujarah percaya kontruksi saka Collosseum diwènèhi biyaya nganggo cara ngrampok kuil gedhé Jarusalem saka kongkonan Raja Herod ing taun 64 M.[2] Dio Cassius saka sing ahli sujarah ngandakakée watara 9000 kéwan ganas wis mati ing 100 dina dadi perayaan peresmian lan pambukaan Collosseum kasebut.[2] Jubinne saka arena Collosseum katutup karo wedhi sing kanggo nyegah supaya getih-getih ora mili ana ing endi-endi.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e [1] (diakses tanggal 15 Juli 2011)
  2. ^ a b c [2] (diakses tanggal 15 Juli 2011)