Cod gerih

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pangatusan kod seger ing udara terbuka ing Lofoten, Norwegia

Cod garing lan asin, kadhangkala diarani cod uyah utawa iwak asin, yaiku kod sing wis diawetake kanthi garing sawise diasinake . Cod sing wis garing tanpa tambahan uyah yaiku stockfish . Cod uyah dadi ekspor utama wilayah Atlantik Lor, lan wis dadi bahan kanggo akeh masakan ing sekitar Atlantik lan Mediterania. Kanthi penurunan saham ing kodhe donya, iwak putih asin lan garing liyane kadhang dipasarake minangka "cod uyah", lan istilah iki dadi jeneng umum .[butuh sitiran]

Cod garing lan asin wis diproduksi luwih saka 500 taun ing Newfoundland, Islandia, lan Kapuloan Faroe, lan sing paling mligi ing Norwegia sing diarani klippfisk, kanthi harfiah "iwak karang". Biasane, garing ing njaba ruangane angin lan srengenge, asring ana ing tebing lan watu watu liyane. Saiki klippfisk biasane dikeringake ing njero ruangan kanthi nggunakake alat pemanas listrik. [ <span title="This claim needs references to reliable sources. (August 2013)">perlu rujukan</span> ]