Cithakan:Gapura:Islam/Islam

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Islam (bahasa Arab, al-islām, الإسلام Ngenani wuni iki rungokaké : "pasrah marang Gusti Allah") kuwi agama kang ngimani siji Tuhan, yaiku Allah. Agama iki klebu agama samawi (agama-agama kang dipercaya déning para pengikuté diudhunaké saka langit) lan klebu golongan agama Ibrahim. Islam iku agama sing paling akeh pengikute ing tanah Jawa. Panyebaran Islam kondhang ing astane Wali Sanga, yakuwi ustadz (pemimpin agama islam) sing cacahe sanga.