Cinderélla (filem 1950)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Cinderélla yaiku filem fantasi-animasi saka Amérika taun 1950. Filem iki diprodhuksi déning Walt Disney, lan dirilis déning RKO Radio Pictures. Filem iki disutradharani déning Clyde Geronimi, Hamilton Luske, lan Wilfred Jackson. Cinderélla adhedasar saka dongeng Cinderélla dening Charles Perrault. Sawisé rong taun ing prodhuksi (wiwit 1948), Cinderélla iki pungkasané dirilis ing tanggal 15 Fèbruari 1950. Filem iki mlebu ana ing telung nominasi Academy Award, kalebu Best Music, Original Song kanggo "Bibbidi-Bobbidi-Boo".

Filem Cinderélla nduwèni terusan ana ing taun 2001 kanthi irah-irahan Cinderélla II : Dreams Come True, Cinderélla III: A Twist in Time (taun 2007), ana ing taun 2015 filem Cinderélla didadèkaké filem live-action sing disutradharai déning Kenneth Branagh.

Paraga[besut | besut sumber]

Peran Riwayat Hidup Swara Penyanyi
Cinderélla Helene Stanley [1] Ilene Woods [1]
Lady Tremaine Eleanor Audley [1]
Fairy Godmother Claire Du Brey Verna Felton
Pangeran Jeffrey Stone [1] William Phipps [1] Mike Douglas
Anastasia Tremaine Helene Stanley Lucille Bliss
Drizella Tremaine Rhoda Williams
Jaq Ora Ana Jimmy McDonald [1]
Gus
Raja Luis van Rooten
Grand Duke
Doorman Don Barclay
Lucifer Ora Ana June Foray
Bruno Pinto Colvig
Narator Betty Lou Gerson

Terusan filem[besut | besut sumber]

  • Cinderélla II: Dreams Come True dirilis ing taun 2002.[1]
  • Cinderélla III: A Twist in Time ing 2007.[1]
  • Cinderélla lan Fairy Godmother wis muncul minangka tamu ing Disney's House of Mouse .
  • Cinderélla lan Lady Fairy tampil ing video game Kingdom Hearts
  • Filem panggung kanthi jeneng Disney's Cinderella KIDS kerep dilakokaké déning sekolah lan téater anak-anak.[2]
  • Adaptasi live-action filem sing diprodhuksi déning Walt Disney Pictures, dirilis déning Kenneth Branagh dirilis ing 2015; dibintangi Lily James, Richard Madden, Cate Blanchett, lan Helena Bonham Carter .
  • Cinderélla lan Disney Princesses liyane kabèh katon minangka penampilan tamu ing filem 2018 Ralph Breaks ing internet .[3]

Deloken sisan[besut | besut sumber]

  • Dhaptar film animasi
  • Dhaptar film animasi Disney miturut dongèng
  • Daftar Disney animasi teatrikal

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h "25 Things You Never Knew About Disney's 'Cinderella'". Moviefone. 15 February 2015. Dijupuk 22 August 2017. 
  2. Disney's Cinderella KIDS
  3. Breznican, Anthony (July 14, 2017). "Wreck-It Ralph sequel will unite the Disney princesses — and Star Wars!". Entertainment Weekly. Dijupuk November 4, 2018. 

Bibliografi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]