Chungju

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Chungju
충주
Municipal City
Trankripsi Koréa
 • Hangul충주시
 • Hanja忠州市
 • Éjaan Latin kang KasempurnakakéChungju-si
 • McCune-ReischauerCh'ungju-si
Official logo of Chungju
Emblem of Chungju
Location of Chungju
Nagara Koréa Kidul
WewengkonHoseo
Pamerangan administratif1 eup, 12 myeon, 12 dong
Laladan
 • Gunggung153,45 km2 (5,925 sq mi)
Cacah warga (2010.11)
 • Gunggung211.075
 • DhialèkChungcheong

Chungju inggih punika satunggaling kutha ingkang mapan wonten ing provinsi Chungcheong Lor, Korea Kidul. Salah satunggaling papan ingkang kondhang inggih punika gunung Namsan. Kutha Chungju punika ugi kalebet papan kanggé manggenipun Sekertaris Jendral PBB, Ban Ki Moon nalika piyambakipun punika taksih alit. Festival ingkang asring dipunwontenaken wonten kutha punika inggih festival bela dhiri.

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Cithakan:Chungcheong Lor

Koordhinat: 36°38′N 127°29′E / 36.633°N 127.483°E / 36.633; 127.483


Cithakan:Koréa Kidul-geo-stub