Chungju

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Chungju
충주
Municipal City
Trankripsi Koréa
 • Hangul 충주시
 • Hanja 忠州市
 • Éjaan Latin kang Kasempurnakaké Chungju-si
 • McCune-Reischauer Ch'ungju-si
Official logo of Chungju
Emblem of Chungju
Location of Chungju
Nagara  Koréa Kidul
Wewengkon Hoseo
Pamerangan administratif 1 eup, 12 myeon, 12 dong
Laladan
 • Gunggung 153,45 km2 (5,925 sq mi)
Cacah warga (2010.11)
 • Gunggung 211.075
 • Dhialèk Chungcheong

Chungju inggih punika satunggaling kutha ingkang mapan wonten ing provinsi Chungcheong Lor, Korea Kidul. Salah satunggaling papan ingkang kondhang inggih punika gunung Namsan. Kutha Chungju punika ugi kalebet papan kanggé manggenipun Sekertaris Jendral PBB, Ban Ki Moon nalika piyambakipun punika taksih alit. Festival ingkang asring dipunwontenaken wonten kutha punika inggih festival bela dhiri.

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Cithakan:Chungcheong Lor

Koordhinat: 36°38′N 127°29′E / 36.633°N 127.483°E / 36.633; 127.483


Cithakan:Koréa Kidul-geo-stub