Chuba Akpom

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Chuba Akpom
Chuba Akpom.jpg
Akpom wekdal main ing tim Arsenal U21 ing taun 2012
Katerangan priangga
Jeneng dawa Chuba Amechi Akpom[1]
Tanggal lair (1995-10-09) 9 Oktober 1995 (umur 23)[2]
Papan lair Canning Town, Inggris[3]
Dhuwur 1.83 m (6 ft 0 in)[4]
Posisi main Striker[2]
Katerangan klub
Tim saiki
Arsenal
Angka 32
Karir nom
2002–2013 Arsenal[2]
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2013– Arsenal 4 (0)
2014Brentford (loan) 4 (0)
2014Coventry City (loan) 6 (0)
2015Nottingham Forest (loan) 7 (0)
2015–2016Hull City (loan) 36 (3)
2017Brighton & Hove Albion (loan) 10 (0)
Tim nasional
2011 England U16[5] 2 (0)
2011–2012 Inggris U17[5] 13 (5)
2012–2014 Inggris U19[5] 13 (6)
2014–2015 Inggris U20[5] 11 (6)
2015–2016 Inggris U21[5] 5 (3)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 22:53, 21 April 2017 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 16:28, 27 March 2016 (UTC)

Chuba Amechi Akpom (lair 9 Oktober 1995) inggih punika salah satunggaling juru main bal-balan profèsional saking Inggris kalebet trah saking Nigeria ingkang main posisi striker utawi panyerang, lan samenika main ing Liga Primèr Inggris klub Arsenal. Piyambakipun ugi ndhèrèk tim nasional Inggris ing lèvel umur rumaja.

Karir klub[besut | besut sumber]

Arsenal[besut | besut sumber]

Chuba Akpom gabung klub Arsenal rikala umur enem taun.[6][7] Piyambakipun miwiti dhebut ing tim enèm Arsenal U18, nalika umur 15 taun, lan kontrak profèsional kanggé Arsenal wekdal tanggal 10 Oktober 2012, satunggal dinten sasampunipun umuripun nembé ngancik 17 taun.[7][8] Ing wulan Dhésèmber 2012 Chuba Akpom katampi ing tim senior, wekdal piyambakipun dados juru main penggantos wekdal Arsenal menang 2-1 mengsah klub Olympiakos ing Liga Champions Éropah.[9]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "List of Players under Written Contract Registered Between 01/10/2012 and 31/10/2012". The Football Association. Dijupuk 18 January 2018. 
  2. a b c "Chuba Akpom". Arsenal F.C. Dijupuk 18 January 2018. 
  3. "Young Guns: Chuba Akpom". Arsenal F.C. Dijupuk 18 January 2018. 
  4. "Player profile Chuba Akpom". ESPN FC. ESPN. Dijupuk 18 January 2018. 
  5. a b c d e "Chuba Akpom". The Football Association. Dijupuk 18 January 2018. 
  6. "Ahead of the curve". Arsenal F.C. 24 April 2013. Dijupuk 18 January 2018. 
  7. a b "Young Guns: Chuba Akpom". Arsenal F.C. 9 May 2012. Dijupuk 18 January 2018. 
  8. "Chuba Akpom signs first professional contract". Arsenal F.C. 10 October 2012. Dijupuk 18 January 2018. 
  9. "Akpom, Ansah and Monteiro in Arsenal squad". Arsenal F.C. 3 December 2012. Dijupuk 18 January 2018.