Chrain

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
chrain putih
chrain

Chrain ( basa Ceko: křen  ; Jerman: meerrettich utawa kren ; basa Polandia: chrzan  ; Basa Rumania: hrean  ; Russian: хрен, tr. khren  ; Basa Ukrania: хрiн  ; Yiddish  ; basa Ibrani: חזרת‎  ; tegese "horseradish" ing kabeh basa kasebut) yaiku salah sawijining olahan pedhes sing digawe saka horseradish parut. Iki minangka rempah-rempah umum kanggo panganan daging lan iwak ing Ashkenazi Yahudi, Israel, Yahudi Amerika, Yahudi Argentina, Ostenrik, Kanadha Yahudi, Slovene, Kroasia Lor, Bélarus, Czech, Jerman (utamane Bavarian ), Polen, Romania, Lètlan, Litowen, Masakan Ruslan lan Ukraina .[1][2] Chrain asalé saka Yunani כריין , sing dadi tembung pinjaman saka basa Slavia.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Похлёбкин, Вильям Васильевич (1991). "Русский хрен". Приправы. Москва: Агропромиздат. p. 30. ISBN 5-9524-0718-8.CS1 maint: ref=harv (link)
  2. Marks, Gil (2010). "Horseradish". Encyclopedia of Jewish Food. Hoboken: John Wiley & Sons. pp. 265–266. ISBN 978-0-470-39130-3.CS1 maint: ref=harv (link)