Chop suey

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Chop suey
Chop suey, digawe nganggo pitik bawang putih lan salju, ing nasi goreng

Chop suey minangka panganan dipercaya wis ditemokake ing AS dening Amerika Serikat Tiongkok, nanging antropolog EN Anderson, sarjana panganan Tionghoa, nyinaoni panganan kasebut kanggo tsap seui (杂碎, " turahan macem- macem"), umume ing Taishan (Toisan), sawijining kabupaten ing provinsi Guangdong, omah saka akeh imigran Tionghoa wiwitan ing Amerika Serikat. [1] [2] Dokter Hong Kong Li Shu-fan uga nglaporake manawa dheweke ngerti ing Toisan ing taun 1890an. [3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. E. N. Anderson, The Food of China, Yale University Press, 1990, ISBN 0300047398, p. 216
  2. E. N. Anderson, "Guangzhou (Canton) Cuisine", in Solomon H. Katz. Encyclopedia of Food and Culture. (New York: Scribner's, 2003; Vol I ISBN 0684805685), p. 392.
  3. E. N. Anderson Jr. and Marja L. Anderson, "Modern China: South" in K. C. Chang, Food in Chinese Culture: Anthropological and Historical Perspectives, Yale, 1977. p. 355.