Chongqing mi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Mi Chongqing nganggo endhog teh ditambahake ing restoran ing Paris
Tampilan cedhak mi Chongqing ing restoran Paris

Mie Chongqing ( simplified Chinese ) minangka istilah kanggo macem-macem masakan mi pedhes sing asale lan ana ing Chongqing, China, sing sacara kolektif diarani xi asomiàn, secara harfiah "mie cilik" ing basa Inggris . Xiao mian uga disiapake ing wilayah liyane ing donya, kayata Inggris lan wilayah Australia lan Amerika Serikat.

Ringkesan[besut | besut sumber]

Xiao mian minangka panganan sarapan tradisional ing Chongqing sing akeh dikonsumsi dening warga Chongqing. Piring biasane regane murah, lan dadi panganan umum ing Chongqing. Wis diterangake minangka panganan utama Chongqing, lan minangka bagean saka masakan ing kana. Kasedhiya akeh ing restoran Chongqing. Mie Xiao mian biasane disiapake nggunakake gandum. Ana rong jinis masakan xiao mian utama : mi karo sup lan mi tanpa sup. Piring mie chongqing biasane pedhes lan disiapake nggunakake macem-macem rempah-rempah, bumbu lan saos. Mrico sichuan asring digunakake kanggo nyiyapake sajian. Daging lan sayuran sing akeh banget uga digunakake kanggo nyiyapake. Macem-macem hiasan lan bumbu uga digunakake, kayata bawang bombay lan minyak cabai.

Referensi[besut | besut sumber]