Endhog pindhang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Endhog pindhang
Kinesiske teæg.JPG
Sebutir telur pindang yang telah dikupas sehingga terlihat guratan di membrannya
Cina Padatan 茶葉蛋
Cina Prasaja 茶叶蛋
Werdi literaltelur daun teh
Jeneng Cina liyané
Cina Padatan 茶葉卵

Endhog pindhang utawa endhog pindang minangka jinis masakan Cina, sing diolah saka endhog sing digodhog nggunakaké ramuan tartamtu pramila duwé rasa, mambu, lan rupa sing khas. Ing asalé, endhog godhog didol minangka jajanan. Endhog sing isih setengah mateng bisa banjur dibungkus banjur digodhog maneh ing tèh lan bumbu. Masakan iki biasané didol dening bakul ing dalan utawa pasar wengi ing kutha sing dienggoni komunitas Cina ing saindenging jagad. Sanajan asal saka China lan tradisional sing ana gandhengané karo masakan Cina, resep lan jinis liyané sing padha wis dirembakakaké ing saindenging Asia .

Wujudé endhog pindhang

Endhog pindang dimagertèni minangka Endhog Teh ing China lan minangka Endhog Marmer (endhog marmer ) ing basa Inggris . Jeneng kasebut disebabaké endhog godhog duwé pola kaya marmer . Jinis endhog sing digunakaké biasané endhog pitik.