Chicha morada

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Chicha morada
Chicha morada y pisco sour 20100704.JPG
Two traditional Peruvian drinks paired together, chicha morada (right) and pisco sour (left).
JenisBeverage
Negara asal Peru
WarnaPurple
GayaGlass
BahanPurple corn

Chicha morada minangka omben-omben sing asale saka wilayah Andes Perú nanging asline dikonsumsi ing level nasional. [1]

Bahan baku minuman kasebut yaiku jagung culli utawa ckolli, yaiku macem-macem jagung ing Peru sing umume diarani jagung ungu sing ditandur lan dipanen ing sadawane Pegunungan Andes . Minuman iki dadi komponen utama chicha de jora, sing uga asale ing Peru.


Sejarah lan konsumsi wis nyebar ing jaman pra-Columbian, sadurunge diadegake Kakaisaran Inca. Persiyapan saiki bisa ditemokake kanthi macem-macem karya ing abad XIX kayata Juan de Arona, lan Carlos Prince. Referensi paling tuwa babagan persiyapan kaya sing dingerteni saiki diwiwiti saka tulisan sing digawe ing pertengahan 1870-an dening Camille Pradier-Fodéré Prancis.

Jagung ungu digodhog nganggo sebilangan nanas kanggo nyiyapake chicha morada.



</br>

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Sergio Zapata Acha (2006). Diccionario de Gastronomía Peruana Tradicional. Universidad de San Martín de Porres, Escuela Profesional de Turismo y Hotelería. ISBN 9972-54-155-X.