Charles L. Briggs

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Charles L. Briggs ya iku ahli antropologi saka Albuquerque, New Mexico, Amérika Sarékat, kalairan taun 1953[1]. Briggs kuliah sarjana (BA) ing Colorado College (1974), pasca sarjana (MA) ing University of Chicago taun 1978 lan dhoktor (Ph.D) taun 1982 ing pawiyatan luhur kang padha[1]. Charles Briggs naté nglakoni panlitian antropologis ing Cordova, New Mèksiko, lan Delta Amacuro ing Vénézuéla (1986)[2]. Dhéwéké uga wis nulis buku-buku antropologis kayadéné Learning How To Ask: A Sociolinguistic Appraisal of the Role of the Interview in Social Science Research (1986), Competence in Performance: The Creativity of Tradition in Mexicano Verbal Art (1988), lan Stories in the Time of Cholera: Racial Profiling during a Medical Nightmare (2003)[1][3]. Charles fokus ing bab hubungan antara tipe panganggo basa lan kategori sosial. Dhèwèké uga akèh pisumbangané ing bab mitos lan ritual ing Cordova, Mèksiko[1].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical Dictionary of Social and Cultural Anthropology. London: Routledge. k. 99. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. "Charles L. Briggs". Anthropology, University of California, Berkeley. Dijupuk 2017-12-17. 
  3. "Prof. Charles L. Briggs". Uni Goettingen. Dijupuk 2017-12-17.