Chanakya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Chanakya
Chanakya.jpg
Imajinasi panjenengané seniman, Chanakya
Lair c. 370 BCE[1]
Salah satunggaling: Pataliputra, Taxila or South India
Pati c. 283 BCE[1]
Pataliputra
Jeneng liya Kauṭilya, Vishnugupta
Alma mater Takshashila
Pakaryan Teacher and royal advisor
Kondhang ing Foundation of the Maurya Empire
Karya kondhang Arthashastra, Chanakya Neeti
Wong tuwa(s) Masalah Lua ing package.lua larik 80: module 'Modul:TableTools' not found.

Chanakya (Basa Sangskreta: चाणक्य Cāṇakya) (c. 350-283 SM) iku penasihat lan perdhana mentri[2] sajeroning Kakaisaran Maurya kang sapisanan Chandragupta (c. 340-293 SM), lan arsitèk kanggo nggayuh kakuwasan.

Karya[besut | besut sumber]

Ana loro buku kang diripta déning Chanakya, ya iku: Arthaśāstra lan Nītiśāstra kang uga dikenal minangka Chanakya Niti. Arthashastra nyinaoni bab kawicaksanan monetèr lan fiskal, kasejahtran, gayutan internasional, lan strategi perang kanthi rinci. Nītiśāstra iku sawijining risalah (treatise) bab cara urip idéal, lan nuduhaké kawruh Chanakya kang jero bab cara urip bangsa India.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng VKSubramanian1980
  2. ^ Boesche, Roger (2003). "Kautilya's Arthaśāstra on War and Diplomacy in Ancient India". The Journal of Military History 67 (1): 9–37. ISSN 0899-3718.  Paramèter |month= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung) "Kautilya [is] sometimes called a chancellor or prime minister to Chandragupta, something like a Bismarck…"

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]