Carl XVI Gustaf saka Swedia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sing Minulya Raja Carl XVI Gustaf
Carl XVI Gustaf.jpg
Njabat 15 September 1973 -
Pendahulu Gustaf VI Adolf
Calon Pengganti Putri Makutha Victoria
Permaisuri Silvia Sommerlath
Putra Putri Makutha Victoria
Carl Philip
Madeleine
Wangsa Bernadotte
Rama Gustaf Adolf
Ibunda Putri Sibylla dari Saxe-Coburg-Gotha
Lair 30 April 1946
Sesanti karajan För Sverige - i tiden
(Untuk Swèdhen - Dengan waktu)

Carl XVI Gustaf (Carl Gustaf Folke Hubertus, lair 30 April 1949; umur 71 taun) mawa gelar Sing Minulya Sang Raja iku Raja Swèdhen wektu iki. Panjenengané iku putra tunggal saka Pangeran Gustaf Adolf (1906-1947) lan Putri Sibylla saka Saxe-Coburg-Gotha (1908-1972). Carl jumeneng nata ing 15 September 1973 sawisé éyangé, Gustaf VI Adolf séda.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Didhisiki déning:
Gustaf VI Adolf
{{{jabatan}}}
1973–
Diganti déning:
masih menjabat