Cangkir menstruasi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Cangkir menstruasi kanthi rong ukuran.

Cangkir menstruasi minangka salah sawijining piranti higienis wanita sing dilebokake ing pawadonan nalika haid. Tujuane yaiku nglumpukake cairan menstruasi (getih saka lapisan uterus) lan nyegah bocor ing sandhangan. Cangkir menstruasi biasane digawe saka silikon, tingkat lateks, utawa isomer termoplastik. Wujude kaya lonceng kanthi gagang. Batang digunakake kanggo sisipan lan nyopot. Cangkir segel sing bentuke lonceng dipasang ing tembok pawadonan ing sangisore serviks . Saben 4-12 jam (gumantung saka jumlah aliran), tuwung kasebut dicopot, dikosong, dibilas, lan dipasang maneh. Sawise saben wektu, tuwung kasebut kudu diresiki.[1]

Cawan menstruasi Fleurcup (tengah) gedhe bisa nahan cairan udakara 3 kali luwih gedhe tinimbang tampon gedhe

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Hillard, Paula J. Adams; Hillard, Paula Adams (2008). The 5-minute Obstetrics and Gynecology Consult (ing basa Inggris). Lippincott Williams & Wilkins. p. 322. ISBN 978-0-7817-6942-6.