Candhi Rimbi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Candhi Rimbi

Candhi Rimbi utawa Candhi Cungkub Pula iku candhi Hindhu Siwa kang mapan ing Pulasari, Barèng, Jombang, Jawa Wétan.[1] Candhi iki ditemokaké déning Alfred Wallace ing abad kaping-19.

Wujud[besut | besut sumber]

Wujuding candhi iki ya iku pesagi lan ngadhep arah kidul. Sikil candhi iki wujud telung undhakan kanthi pacakan gedhé kanggo mrenahaké undhak-undhakan mlebu.

Panalitèn[besut | besut sumber]

Candhi iki ditemokaké déning Alfred Wallace ing abad ka-19. Banjur ing taun 1907, candhi iki ditliti déning J. Knebel lan wiwit dipugar nalika taun 1990.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Sedyawati, Edi, 1938-; Indonesia. Direktorat Pelestarian Cagar Budaya dan Permuseuman,. Candi Indonesia (Cetakan pertama ed.). [Jakarta]. ISBN 978-602-17669-3-4. OCLC 886882212.CS1 maint: extra punctuation (link) CS1 maint: multiple names: authors list (link)