Candhi Bacem

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Candhi Bacem

Candhi Bacem ya iku sawijing candhi sing manggon ana ing Dhusun Cungkup, Bacem, Sutajayan, Blitar, Jawa Wétan. Candhi sing digawé saka bata iki kabèhé ana loro, ya iku Candhi Bacem I sing dhuwuré 109 cm, dawané 310 cm, lan ambané 300 cm, lan Candhi Bacem II kang dhuwuré 110 cm, dawané 540 cm, lan ambané 500 cm. Wangunaning candhi iki wis ora wujud, mung kari ana tatanan bata ing pondhasiné waè. Déné, awak lan payoné candhi wis ora ana wujudé. Candhi iki uga duwèni undhak-undhakan sing dumadi saka watu andhèsit sing manggon ana ing sisih loré candhi.