Camila Cabello

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Karla Camila Cabello Estrabao (/kəˈmiːlə kəˈbeɪoʊ/, bahasa Spanyol: [kaˈmila kaˈbeʎo]; lair 3 Maret 1997) yaiku juru nyanyi lan penulis lagu Kuba-Amerika. Dheweke kondhang amarga anggota grup Fifth Harmony, lan mangsa kaping loro seko The X Factor tahun 2012. Bar kuwi grup mau tapak asma karo Syco Music lan Epic Records.

Camila Cabello
Camila Cabello nuevo.jpg
Camila Cabello ing taun 2013
Pratélan latar wuri
Jeneng lair Karla Camila Cabello Estrabao
Lair (1997-03-03) 3 Maret 1997 (umur 22)
Cojímar, Havana Wétan, Kuba
Saka Miami, Florida, Amérikah Sarékat
Génre Pop
Pakaryan
  • penyanyi
  • panulis lagu
Piranti Vokal
Mangsa akarya 2012–saiki
Labèl
Sing magepokan Fifth Harmony
Sana jaringan camilacabello.com

Awal urip[besut | besut sumber]

Cabello lair ing Cojimar, del Este Habana, Kuba saka pasangan Sinuhe Estrabao lan Alejandro Sorong. Ing awal kauripané, dhèwèké lan kulawargané bola bali pindhah menyang Havana lan Kutha Mèksiko, Mèksiko (nagara asal bapaké), sadurungé dhèwèké pindhah menyang Miami, Florida ing umur 5 taun.[1]

Karir[besut | besut sumber]

2012-2016: X Factor lan Fifth Harmoni[besut | besut sumber]

Camila Cabello mèlu acara X Factor ing Greensboro, Karolina Lor.[2] Sakwisé babak éliminasi, "bootcamp" ing Miami, Florida, Cabello diundang manèh menyang panggung bebarengan karo panyarta wanita liyané cacah papat saperlu mbentuk golongan penyanyi pop kang mengko bakal dikenal minangka jeneng Fifth Harmoni.[3] Wong papat kuwi banjur tèken kontrak karo Syco Musik, kang diduwèni déning Simon Cowell, lan Epic Records, label duwèké L. A. Reid, sakwise padha rampung kanthi éntuk posisi katelu ing acara iki.[4][5]

Golongan iki ngetokaké EP Better Together (2013) bebarengan karo album studio Reflection (2015) lan 7/27 (2016).[6] Saka taun 2013 nganti pungkasané 2016, Cabello melu tur werna - werna bareng Fifth Harmoni.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Cabello, Camila (October 5, 2016). "Camila Cabello: 'Our Dreams Were Bigger Than Our Fears'". PopSugar.com. Diarsip saka asliné ing November 30, 2016. ...my mom and I immigrated to America. I was almost 7 at the time, born in Havana, Cuba. My papá is puro Mexicano... 
  2. "GREENSBORO THX 4 2NITE!! last time i was here i auditioned 4 X factor". Camila Cabello verified Twitter account. August 29, 2014. Diarsip saka asliné ing December 19, 2016. Dijupuk December 19, 2016. 
  3. "Bio: Fifth Harmony". Fifth Harmony Official. Diarsip saka sing asli ing January 3, 2016. Dijupuk January 14, 2015. 
  4. Phull, Hardeep (August 22, 2015). "How losing ‘The Academy’ made Fifth Harmony the ultimate winners". New York Post. Dijupuk January 3, 2017. 
  5. Gomez, Patrick (January 17, 2013). "Simon Cowell Signs Fifth Harmony". PEOPLE.com. Dijupuk January 3, 2017. 
  6. "Fifth Harmony Biography". Billboard. December 19, 2016.