Calung

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Calung iku perangkat gamelan kaya Gamelan Jawa kang digawé seka pring wulung. Calung sumrambah ing Banyumas lan sakupenge, sarta Jawa Kulon. Calung karakit saka: gambang barung, gambang panerus, dhendhem, kenong, gong, lan kendhang. Ing pagelarane, calung dikanteni déning sindhen. Aransemen lagune nganggo gendhing-gendhing Banyumasan, gendhing gaya Banyumas, Surakarta-Jogjakarta, lagu-lagu Sundha, gendhing Sundha, lan uga lagu pop.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Calung&oldid=988310"