Calung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Calung iku perangkat gamelan kaya Gamelan Jawa kang digawé saka pring wulung. Calung sumrambah ing Banyumas lan sakupenge, sarta Jawa Kulon. Calung karakit saka: gambang barung, gambang panerus, dhendhem, kenong, gong, lan kendhang. Ing pagelarane, calung dikanteni déning sindhen. Aransemen lagune nganggo gendhing-gendhing Banyumasan, gendhing gaya Banyumas, Surakarta-Jogjakarta, lagu-lagu Sundha, gendhing Sundha, lan uga lagu pop.