Menyang kontèn

Calibri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Calibri

Calibri (/ kəˈliːbri /) minangka kulawarga jinis huruf sans-serif sing dirancang dening Luc (as) de Groot ing taun 2002-2004 lan dirilis kanggo masarakat umum ing taun 2007, kanthi Microsoft Office 2007 lan Windows Vista.[1][2] Ing Office 2007, diganti Times New Roman minangka typeface standar ing Word[3] lan diganti Arial minangka default ing PowerPoint, Excel, Outlook, lan WordPad. De Groot nggambarake desain kanthi bunder kanthi alus minangka "karakter sing anget lan alus".[2]

Calibri minangka bagean saka ClearType Font Collection, sawijining jinis font saka macem-macem desainer sing dirilis karo Windows Vista.[4] Kabeh diwiwiti nganggo huruf C kanggo nggambarake manawa dirancang kanggo cocog karo sistem rendering teks ClearType Microsoft, mesin rendering teks sing dirancang supaya teks luwih jelas dibaca ing monitor tampilan kristal cair.[5] Fon liyane ing klompok sing padha yaiku Cambria, Candara, Consolas, Constantia lan Corbel.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Phinney, Thomas. "Calibri reached the general public on January 30, 2007, with the release of Microsoft Office 2007 and Windows Vista on that date". Quora. Dibukak ing 11 July 2017.
  2. a b c Berry, John D.; De Groot, Lucas. "Case Study: Microsoft ClearType". Lucasfonts. Dibukak ing 11 July 2017.
  3. "Microsoft typography: Calibri". Microsoft. Dibukak ing 10 Dec 2011.
  4. "The Microsoft ClearType Font Collection". Microsoft Typography. Microsoft. Dibukak ing 31 August 2017.
  5. Hudson, John. "Comments on Typophile thread". Typophile. Diarsip saka sing asli ing 30 October 2014. Dibukak ing 28 September 2014.