Cacavellu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Cacavellu
Caccaveddu.JPG
Caccaveddu from Sartène
Panggonan asalCorsica
Woworan pokokyeast dough
Buku masakan: Cacavellu  Médhia: Cacavellu

Cacavellu ( Corsican ; pl. Cacavelli ; uga caccavellu ; caccaveddu ing dhialek Suttanacciu ; saka basa Latin cacabus ("panci masak") [1] ) minangka jajan Korsika umume dibentuk minangka makutha, digawe saka adonan ragi. [2] Iki minangka panganan cuci mulut khas desa Vico .

Ing masakan Corsica uga ana kue ragi sing diarani terlalu caccaveddu, khas wilayah ing sekitar Sartène ing sisih kidul Corsica : kue iki mirip karo kue Campanile lan kaya tradisional sing uga disiyapake kanggo Paskah

. [2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Da induve vene u campanile di Pasqua ?". www.apiazzetta.com (ing basa Korsika). A piazzetta. Dibukak ing 9 December 2014.
  2. a b Schapira, Christiane (1994). La bonne cuisine corse (ing basa Prancis). Paris: Solar. p. 116. ISBN 2263001778. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "sch116" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda