C.Daryll Forde

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

C.Daryll Forde ya iku ahli antropologi saka Tottenham, Middlesex, Karajan Manunggal, kalairan 16 Maret 1902[1][2][3]. Forde miwiti pandhidhikan pawiyatan luhur ana ing University College London (BA) taun 1922 lan Ph.D. ing taun 1928. Sabanjuré ing program Commonwealth Fellow ana ing University of California, Berkeley, taun 1928–1929[4]. Dhéwéké naté nglakoni panlitian lapangan ana ing Arizona, California (1928) lan Umor, Nigeria bagéyan kidul (1935, 1939)[1][4]. Karya-karya akademis kang wis tinulis déning dhèwèké ya iku Habitat, Economy and Society: A Geographical Introduction to Ethnology (1934), Marriage and Family among the Yakö of Southeastern Nigeria (1941), The Ibo and Ibo-Speaking Peoples of Southeastern Nigeria (1950), lan Yakö Studies (1964)[1][4]. Ing kabéh panlitian lan pakaryané, dhèwèké nganggo tèori ètnografi kang mumpuni. Uga Forde iki kawentar ing kalangan ahli kajian Afrika amarga pisumbangané. Forde séda ing tanggal 3 Mèi 1973, ing London[1].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. kk. 231–232. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. "Anthropology in the University of London: Prof. C. Daryll Forde". Nature (ing basa Inggris) 156 (3951): 76–76. 1945-07-21. doi:10.1038/156076b0. 
  3. "Forde, Darryll - AnthroBase - Dictionary of Anthropology: A searchable database of anthropological texts". www.anthrobase.com. Dijupuk 2018-01-09. 
  4. a b c "DARYLL FORDE 1902-1973".