Burkini

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Wedhok nganggo burkini

Burkini (Arabic: بوركيني‎‎, gabungan saka burqa lan bikini) iku tipe klambi langèn kanggo wedhok muslim. Desainé ngayogyani pangajaran Islam saka Quran sing ngongkon wong wedhok klambèn sing jatmika.[1] Klambi kudu ngukubi kabèh awak kejaba rai, tangan, lan sikil, lan uga kudu ènthèng manawa dienggo nglangi. Burkini iki kurang luwih kaya klambi langèn lengan dawa lan ana topiné saperlu ngukubi rambut, mung luwih longgar lan digawé saka bahan klambi langèn dudu neoprene.[2]

Nalika Agustus 2009, wong wedhok saka Perancis diawisi nglangi ing bèji umum mawa nganggo burkini. Kala iku ana kontroversi babagan klambi utawa pakèan sing islami. Larangan mau dibeneraké mawa ndhelok hukum sing ngawisi uwong nglangi ora nganggo klambi langèn.[3] Kala Agustus 2016, Walikota Cannes uga nglarang burkini amarga kaitané karo ekstrimis Islam.[4]

Sawènèh hotel lan resort ing Maroko uga nglarang wong wedhok nganggo burkini ing bèjiné tumrap alesan higienis mung bikini lan klambi langèn liyané diéntukaké. Mula babagan iki dadi kontroversi pulitik. [5]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Martin et al. (2003), Encyclopedia of Islam & the Muslim World, Macmillan Reference, ISBN 978-0028656038
  2. Taylor, Rob (2007-01-17).
  3. "French pool bans 'burkini' swim". 2009-08-12.
  4. "Cannes bans burkinis over suspected link to radical Islamism".
  5. "Di Maroko, Burkini Dilarang, Bikini Silahkan".