Bunito

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Bunito ya iku sawiji génre sastra tutur saka Kabudayan Gorontalo ing Gorontalo.[1] Génre iki wujud geguritan mantra sing mligi ana ing Gorontalo.[1] Sanajan bunito cengkah saka piwulang agama, génre iki duwé biji kultural minangka sastra utawa bukti yèn masarakat Gorontalo biyèn duwè cekelan kanggo nembung saka Sing Mahainggil.[1] Bunito diucapaké panyatur ing kaanan setengah waras.[1] Panyatur bunito arane wombua sing duwé ayahan dobel ing masarakat, ya iku minangka pangajeng upacara mantra tetanén, omah anyar, perang, lan uga minangka dhukun.[1]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d e Hinta 2005, k. 49.

Bibliogafi[besut | besut sumber]

  • Hinta, Ellyana G. (2005). Tinilo Pa'ita Naskah Puisi Gorontalo: Sebuah Kajian Filosofis. Jakarta: Djambatan. ISBN 979-428-596-X.