Bukan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bukan
بوکان
kutha
Bukan
Bukan
Bukan kapernah ing Iran
Bukan
Bukan
Koordhinat: 36°31′16″N 46°12′32″E / 36.52111°N 46.20889°E / 36.52111; 46.20889Koordhinat: 36°31′16″N 46°12′32″E / 36.52111°N 46.20889°E / 36.52111; 46.20889
Nagara Iran
ProvinsiAzerbaijan Kulon
KabupatènBukan
BakhshCentral
Pamaréntahan
 • ParlemènMohammad Qasem Osmani
Élepasi1.365 m (4,478 ft)
Cacah warga (sènsus 2016)
 • Estimate (2017)194,846
 • Urban193,501
Zona wektuIRST (UTC+3:30)
 • Usum panas (DST)IRDT (UTC+4:30)
Kodhe laladan(+98) 44-462
Situs wèbwww.bukan.ir

Bukan (Pèrsi: بوکان‎‎; also Romanized as Bukān, (Basa Kurdhi: Bokan‎)[1] iku sawijining kutha ing Iran kang dadi kutha krajané Kabupatèn Bukan, Provinsi Azerbaijan Kulon. Nganti taun 2017, cacah jiwané diwatara ana 194.846 ing 57.000 kulawarga,[2] ndadèkaké kutha iki kutha paling padhet nomer telu ing provinsi kasebut. Padunungé akèh-akèhé saka bebrayan-bebrayan kang nyaturaké basa Kurdhi Sorani lan uga akèh-akèhé ngrasuk agama Islam Sunni.[3][4] Ing taun2012, 93% padunungé kutha iki Muslim.[5] Ing sakiwa-tengené kutha iki, prodhuk-prodhuk tani kaya apel, anggur lan mbako ditandur. Kala mbiyèn akèh wong Kristen, mligi wong katurunan Arménia kang manggon ing kutha iki. Ing taun 1900 kurang luwih 40% kang ndunungi kutha iki wong Kristen. Nalika ing tanggal 9 Januari 2011 ana montor mabur Air Iran Pamaburan 277 tiba ing kutha iki. Ana kurban téwas 70 jiwa.

Étimologi[besut | besut sumber]

Jeneng "Bukan" iku dijupuk saka basa Kurdhi.[6]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Bukan can be found at GEOnet Names Server, at this link, by opening the Advanced Search box, entering "-3057083" in the "Unique Feature Id" form, and clicking on "Search Database".
  2. "Amar Iran population in 2017". 
  3. Rahim Farrokhnia (Iranian Kurds: A Case Study of Bukan) 2006-2012,University Hamadan, Iran
  4. https://www.ethnologue.com/language/ckb
  5. http://poldasht.ostan-ag.gov.ir/Login?returnurl=%2fAdmin%2fDevice-Preview-Management%2fPageContentID%2f87
  6. https://web.archive.org/web/20150915193950/http://www.noorlib.ir/View/fa/Book/BookView/Image/19856/1/194?SearchText