Bonggolan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Bonggolan [1] punika panganan khas saking Kabupatèn Gresik, Jawa Wétan. Bonggolan punika wujudé lonjong rasané gurih lan kenyal. wernane bonggolan saged putih lan saged warna jingga. racaké yèn warna putih rasané namung gurih, yèn wernane jingga rasané rodo pedhes [2]. Olahan Bonggolan punika saking campuran glepung tapioka, glepung terigu, iwak tengiri (saged saka iwak liyané)lan bawang putih. Sak kabehane dicampur lan diuleni ingkang rata. Sak marine punika adonane di buntel nganggé godhong gèdhang lan diwangun lonjong. Bonggolan luwih énak nalika digoreng ugi didahar karo Sambel petis. Biasane Regane Bonggolan ten Gresik punika wiwitan kaleh èwu kantos pitung èwu. Bonggolan ugi saged diiris-iris tipis lan dipepe nganti garing supaya dados kerupuk.

Catatan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Bonggolan,06 April 2016.
  2. ^ Rèsep Bonggolan, 8 April 2016.

Pranala njaba[besut | besut sumber]