Bonggolan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Bonggolan [1] punika panganan khas saking Kabupatèn Gresik, Jawa Wétan. Bonggolan niku bentuke lonjong rasane gurih lan kenyal. wernane bonggolan saged putih lan saged werna jingga. biasane yèn werna putih rasane namung gurih, yèn wernane jingga rasane rodo pedhes [2]. Olahan Bonggolan punika saking campuran glepung tapioka, glepung terigu, iwak tengiri (saged saka iwak liyane)lan bawang putih. Sak kabehane dicampur lan diuleni ingkang rata. Sak marine menika adonane di buntel ngangge godhong gèdhang lan dibentuk lonjong. Bonggolan luwih enak nalika digoreng ugi didahar karo Sambel petis. Biasane Regane Bonggolan ten Gresik punika wiwitan kaleh ewu kantos pitung ewu. Bonggolan ugi saged diiris-iris tipis lan dipepe nganti garing supaya dados kerupuk.

Catatan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Bonggolan,06 April 2016.
  2. ^ Rèsep Bonggolan, 8 April 2016.

Pranala njaba[besut | besut sumber]