Bonda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bonda
The real South Indian Bonda.jpg
Bonda
Jeneng liyanéAloo-Chop(in Odisha)
Panggonan asalSouth India
Tlatah utawa prajaOdisha, Andhra Pradesh, Karnataka, Kerala, Tamil Nadu, Telangana, Maharashtra
Hawa ajanganHot
Woworan pokokGram flour batter, potato (or other vegetables)
Buku masakan: Bonda  Médhia: Bonda

Bonda minangka cemilan kentang India Selatan sing digoreng jero [1] [2] sing duwe macem-macem versi manis lan gurih ing macem-macem wilayah. Umume "Aloo Bonda" ( Kentang Bonda ), lan variasi spesifik ing wilayah liyane kalebu kentang diganti karo ubi, ubi, nanas parut, kacang polong ijo, lsp.

Proses nggawe bonda pedhes kalebu ngisi kentang dicelupake ing adonan glepung gram .Bonda duwe varian sing manis lan pedhes. Keralites luwih seneng sing manis sing diarani Sugiyan, dene versi gurih umume dienggo ing India liyane.

Bonda dadi

Proses nggawe bonda pedhes kalebu ngisi kentang dicelupake ing adonan glepung gram .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Take pride in the bonda or pakora. It is our gift to the world". Hindustan Times. 18 April 2015. Dibukak ing 9 January 2017.
  2. Gupta, Chef Niru (1 February 2016). "10 Best Karnataka (Kannada) Recipes". food.ndtv.com. Dibukak ing 9 January 2017.