Bodhi

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Bodhi (बोधि) tembung tradhisional basa Pāli lan Basa Sangskreta ingkang tegesipun "pancerahan" ngrujuk dhumateng kasadharan penuh ing pundi sadaya wewates dipunbucal saking pikiran. Sedaya potensi positif kalebet katresnan ingkang boten winates, katrampilan lan kawicaksanan dipuntelakaken lan dipunlampahi.

Kasadharan saged ateges numusing ati-jiwa kaliyan akal, kawontenan manungsa ingkang sampun saged ngolah pamikiran kaliyan jiwa jejering manungsa wontening gebyaring donya panguripan sami titah kanthi trawaca. Kasadharan saged ugi dipun tinting saking tembung dhasaripun sada utawi alif.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bodhi&oldid=1060713"