Bocah panas (ombènan)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
A bocah panas

Balita panas, uga dikenal minangka wiski panas ing Irlandia, [1] [2] umume minuman campuran sing digawe saka omben - omben lan banyu karo madu (utawa, ing sawetara resep, gula ), ramuan (kayata teh ) lan rempah-rempah, lan dadi panas. [3] Resep toddy panas beda-beda lan tradisional diombe sadurunge turu ing wayah wengi, ing cuaca udan utawa adhem utawa kanggo ngilangi gejala selesma lan flu . Ing Cara Ngombe, Victoria Moore nggambarake minuman minangka " vitamin C kanggo kesehatan, madu sing bisa direndhem, alkohol dadi mati rasa." [4] [5] Balita panas minangka campuran roh (biasane wiski ), banyu panas, lan madu (utawa, ing sawetara resep, gula). Ing Kanada, sirup maple bisa digunakake. Bahan-bahan tambahan kayata cengkeh, irisan lemon utawa kayu manis (ing bentuk tongkat utawa lemah) asring ditambahake. [6] [7]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Muirithe, Diarmaid Ó (31 October 2006). Words We Use: The Meaning of Words And Where They Come From. Gill & Macmillan Ltd. ISBN 9780717151844 – via Google Books.
  2. Wondrich, David (17 December 2010). "Wondrich: The Essential Winter Cocktail". Esquire. Dibukak ing 2019-02-16.
  3. "Definition of Hot Toddy". Princeton WordNet. Dibukak ing 12 February 2012.
  4. Moore, Victoria (18 November 2009). How to Drink. Kansas City: Andrews McMeel Publishing LLC. p. 236. ISBN 978-0740785740.
  5. Slater, Nigel (12 March 2011). "Nigel Slater's classic hot toddy recipe". The Guardian. Dibukak ing 16 December 2012.
  6. Poister, John H. (1999). The New American Bartenders Guide (2nd ed.). Signet Reference. p. 612. ISBN 0-451-19782-8.
  7. "Wisconsin Winter Toddy". Princeton WordNet. Diarsip saka sing asli ing 23 November 2013. Dibukak ing 12 February 2012.