Bob Woodward

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Robert Upshur "Bob" Woodward utawa kerep diceluk Bob Woodward iku salah sijiné jurnalis misuwur saka Amérikah Sarékat. Bob iku lair ing surya 26 Maret 1943 ing kuta Geneva, nagara bagia Illinois, nagara Amérikah Sarékat. Tiyange uga sawiji jurnalis investigatip karo panulis buku-buku lan sesorah novèl non-fiksi. Bob uga nyambut karya ana ing The Washington Post miwiti surya 1971. Tiyange makarya daid reporter lan uga editor ana ing kalawarta mau.

While a young reporter for The Washington Post in 1972, Woodward was teamed up with Carl Bernstein; the two did much of the original news reporting on the Watergate scandal. These scandals led to numerous government investigations and the eventual resignation of President Richard Nixon. The work of Woodward and Bernstein was called "maybe the single greatest reporting effort of all time" by Gene Roberts.[1]

Woodward nalika surya 2016

Sajarah pakarya lan panghargyaan saka Bob Woodward[besut | besut sumber]

Woodward sampun maringi kontribusi bab  Pulitzer Prizes kanggo kalawarta The Washington Post. Panghargayaan kaping pisan, Piyambake lan Bernstein sampun makarya nulis babagan topik Watergate [2] Bob uga sawiji reporter ingkang sampun ngudhari warata reporter kanggo warta Serangan 11 September 2001 nalika taun 2001.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Roy J. Harris, Jr., Pulitzer's Gold, 2007, p. 233, Columbia: University of Missouri Press, ISBN 9780826217684.
  2. James Thomas Flexner. "The Pulitzer Prizes | Awards". Pulitzer.org. Dijupuk March 7, 2010. 
  3. "The Pulitzer Prizes | Citation". Pulitzer.org. March 3, 2010. Dijupuk March 7, 2010. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]