Blanquette de veau

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Blanquette de veau à l'ancienne

Blanquette de veau ([blɑ̃kɛt də vo] ) yaiku ras veal Prancis sing daging sapi utawa mentega ora kecoklatan nalika masak. Kanggo nyegah daging coklat lan lemak kanthi cara iki, yaiku masak kanthi en blanquette .

Prosper Montagne nulis manawa "Blanquette duwe papan sing penting banget ing masakan sejarah lan dadi klasik masakan borjuis . Blanquette uga digawe nganggo iwak ( monkfish ) lan sayuran ( chard lan celery . ) "