Bitsream Vera

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Vera minangka kulawarga typeface digital (huruf komputer) kanthi lisensi liberal. Jinis huruf iki dirancang dening Jim Lyles saka Bitstream Inc., lan adhedhasar banget karo Bitstream Prima, sing Lyles uga tanggung jawab. Huruf iki minangka huruf TrueType kanthi instruksi petunjuk lengkap, sing ningkatake kualitas rendering ing piranti kanthi resolusi rendah kayata monitor komputer. Fon kasebut uga dibungkus maneh dadi huruf PostScript Tipe 1, sing diarani Bera, kanggo pangguna LaTeX.[1]

Vera nduweni jinis huruf serif, sans-serif, lan monospace. Tipe khas Bitstream Vera Sans Mono cocog kanggo kerja teknis, amarga cetha mbedakake "l" (huruf cilik L) saka "1" (siji) lan "I" (huruf gedhe i), lan "0" (nol) saka " O "(huruf gedhe o), kanthi gaya sing padha karo huruf Verdana lan Tahoma.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Rosenau, M; Schmidt, W. (2004-09-30). ""Bera" font pack for LaTeX".