Arial

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Arial

Arial, kadang dipasarake utawa ditampilake ing piranti lunak minangka Arial MT, minangka jinis huruf sans-serif lan font komputer kanthi gaya neo-grotesque. Font saka kulawarga Arial dikemas nganggo kabeh versi Microsoft Windows wiwit Windows 3.1 lan sabanjure, sawetara aplikasi piranti lunak Microsoft liyane,[1] Apple macOS[2] lan akeh printer komputer PostScript 3.[3] Jinis huruf iki dirancang ing taun 1982, dening Robin Nicholas lan Patricia Saunders, kanggo Monotype Typography.[4] Digawe supaya identik kanthi metriko kanggo jinis huruf Helvetica sing populer, kanthi kabeh karakter lebar, dadi dokumen sing dirancang ing Helvetica bisa ditampilake lan dicithak kanthi bener tanpa kudu mbayar lisensi Helvetica.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Microsoft Corporation. "Arial – Products that supply this font". Dibukak tanggal 2010-01-31.
  2. Apple Inc. "Mac OS X 10.5: Fonts list". Diarsipna saka sing asli tanggal 20 January 2010. Dibukak tanggal 2010-01-31.
  3. "Adobe PostScript 3 fonts" (PDF). Diarsipna (PDF) saka sing asli tanggal 5 June 2011. Dibukak tanggal 2011-05-04.
  4. Nicholas, Robin. "Two minutes with Robin Nicholas". Metacafe. Dibukak tanggal 1 July 2015.